2017. április 28. Valéria napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Szerelmi orákulum
A szívügyek szinte mindig, mindenkit foglalkoztatnak: a facérok és...
img_96x62 Napi szerencseszám
Minden szám sajátos rezgésekkel rendelkezik, és ennek megfelelően egyedi...

Ez nagyot fog szólni Egerben!

Várnagy Andrea és Farkas Zsolt közel 10 éve járják a világot ZeneKÉPzelet elnevezésű projektjükkel, előadásaikat eddig már több mint 700 000 gyermek hallotta.
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

Március 4. és 6. között a legifjabbaknak adnak lehetőséget, hogy a versenyzés félelme nélkül mutathassák meg tudásukat egy profi versenyen. A háromnapos programra Kárpátaljáról és Erdélyből is érkeznek gyermekek, akik utazását a szervezők támogatják.

 

A művészek, akik nem csak a zongora billentyűzete előtt alkotnak egy párt, különleges projektjük során az együttzenélés örömét adják át a klasszikus zenére nyitott gyerekeknek. „A ZeneKÉPzelet régi álmunk volt, amelyre gyermekeink inspiráltak minket. Fontos számunkra, hogy megnyerjük a fiatalokat a komolyzenének és a négykezes műfajnak. Azzal a céllal indítottuk a projektet – és most ezt a különleges versenyt –, hogy megértessük a gyerekekkel a művekbe rejtett üzenetet, és meglássák a hangok mögötti csodálatos világot” – mondta Várnagy Andrea zongoraművész.

„Nagy várakozással tekintünk erre az első alkalommal megrendezendő versenyre és kurzusra. Célunk, hogy évről évre visszatérő fiatal muzsikus palántákkal és tanáraikkal találkozhassunk, és a személyes kapcsolat kialakításával nyomon követhessük pályájukat” – emelte ki Farkas Zsolt zongoraművész.

 

 

A fiatal korosztálynak szóló négykezes zongoraversenyre 2016. február 21-ig minden gyermek jelentkezhet, aki szeretné megmutatni tudását. Az előadandó művekkel kapcsolatban sincsenek megkötések: a gyerekek maguk választhatják ki a zongoradarabokat, és a ZeneKÉPzeletre – ellentétben a legtöbb zongoraversennyel – pedig nincsenek előválogatók sem. A verseny célja, hogy minden klasszikus zenére nyitott gyermek megismerhesse a színpad varázsát és az együtt muzsikálásban rejlő lehetőségeket.

„A tehetséges gyerekek támogató közeg, mentorok, példaképek segítségével sokkal többre képesek. Ilyen példa lehet számukra a Várnagy-Farkas házaspár, akik nemcsak az együtt zenélés örömét adják át, de missziójuk, hogy hátrányos helyzetű gyermekek is kulturális élményben részesülhessenek, és megtapasztalhassák a zene örömét. A tehetségek támogatása közös ügyünk, ezért is álltunk a program mellé” – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a verseny fővédnöke.

A verseny a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Doncsev András, az Alap alelnöke hangsúlyozta, hogy minden gyermeknek szüksége van kulturális élményekre. „Fontosnak tartjuk a ZeneKÉPzelet projektet. Sok tehetséges gyermek szociális helyzete miatt nem tudja fejleszteni zenei tudását, de az ilyen rendezvényeken való részvétel életre szóló élményt jelenthet számukra.”

A rendezvény gálakoncerttel zárul az Egri Líceum kápolnájában 2016. március 6-án, ahol a fiatalok is bemutatják darabjaikat, és hogy mit tanultak a versenyt kísérő kurzuson. A koncertre meghívást kaptak a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ nevelésére bízott gyermekek is.

Szerző: Elixír
2016-02-13 17:00:00
Címkék: zene, komolyzene, gyerek, gyerekek, tehetség
cikkajánló
Milyen pózban alszol? Ezt jelenti!

Milyen pózban alszol? Ezt jelenti!

Alvásunk során felvett testhelyzetünk árulkodhat személyiségjegyünkről is. Brit kutatók a hat legkedveltebb pozícióhoz tulajdonságokat párosítottak.

Ezt a színdarabot nem hagyjuk ki márciusban!

Ezt a színdarabot nem hagyjuk ki márciusban!

Az Amerikai bölény premierje március 5-én kerül sor a Thália Színházban. Főszerepekben Csányi Sándort, Szervét Tibort és Mózes Andrást láthatja a közönség.

Így csináld, hogy tökéletes legyen a csokikrém!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a csokikrém!

Nemcsak az elkészítése, de az állaga is könnyű ennek a tortakrémnek, amivel az egyszerű piskótából mennyei desszertet kerekíthetsz!

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: