2014. szeptember 02. Rebeka napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Ementaly
A sajton minden játékfordulóban egy újabb lyuk jelenik meg. A feladatod,...
img_96x62 Napi szerencseszám
Minden szám sajátos rezgésekkel rendelkezik, és ennek megfelelően egyedi...

10 étel, amiből sokat ehetsz, mégsem hizlal!

Fogyaszd ezeket naponta, nem bánod meg! Sőt, az eredmény nem várat majd sokat magára, hiszen ezek közül több még a zsírégetést is elősegíti!
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

Brokkoli

 

A brokkoli az egyik leghatékonyabb rákmegelőző, külső része ugyanis tele van antioxidánsokkal. A brokkoliban lévő B-vitamin erősíti az idegeket, a sok C-vitaminnak és a kalciumnak köszönhetően pedig igazi zsírégető zöldségnek nevezhetjük.

 

Chili

 

A heves, csípős érzés, amit a chili fogyasztásakor érzel, üzenet az agynak: „Ez fáj!” Ennek csillapítására endorfint kezd termelni, ami köztudottan jókedvre derít. A csípős íz ráadásul „befűt” a zsírsejteknek. A megfigyelések szerint a pikáns fűszerek nemcsak az alkatnak tesznek jót, hanem átmenetileg javítják a légzést is.

 

 

Fűszerek

 

A fűszerek lendületbe hozzák az anyagcserét, és javítják az emésztést. Legjobb, ha a friss fűszernövényeket csak a már kész ételekre szórd rá, a főzéssel ugyanis elpárolog a zsírégetést fokozó C-vitamin.

 

  • A bazsalikom erősíti és nyugtatja a gyomrot.
  • A kakukkfű erősíti a beleket, és oldja a görcsöket.
  • A kapor tisztítja a szervezetet, és könnyebbé teszi az alvást.
  • A majoránna és a szurokfű erősíti az idegeket.
  • A metélőhagyma kitűnő vízhajtó, és belülről fertőtlenít.
  • A petrezselyem élénkíti az anyagcserét.

 

Hagyma

 

A hagymát már a rómaiak is ismerték mint külső-belső gyógyszert és mint nemi izgatószert. Ez a zöldségféle csökkenti a vércukorszintet, és élénkíti a zsírégetést, ezenkívül védi a szívet, serkenti az emésztést, gyógyítja a beleket, méregteleníti a szervezetet, nyugtatja az idegeket, és serkenti a gondolkodást. Jótékony hatását a benne rejlő káliumnak, kalciumnak, jódnak, vasnak, szelénnek és a számos értékes illóolajnak köszönheti.

 

 

Hüvelyesek

 

A hüvelyesek rengeteg rostanyagot és növényi fehérjét tartalmaznak. Ásványi anyagaik és a bennük lévő vitaminok hatásosan hozzájárulnak a zsírégetéshez. A bab például glükokinineket tartalmaz, amelyek úgy hatnak, mint az inzulin: csökkentik a vércukorszintet, és segítenek a zsírlebontásban.

 

Káposzta

 

Minden káposztaféle tartalmaz némi fehérjét, kevés szénhidrátot, és szinte alig hordoz kalóriát. A bennük lévő A-vitamin védi a bőrt, a B-vitamin jót tesz az idegeknek, a nagy mennyiségű C-vitamin pedig segít megszabadulni a fölösleges zsírpárnáktól. Ha karcsúsodni szeretnél, váltogasd a savanyú káposztát, a vörös káposztát, a kelkáposztát, a kínai kelt, a zöld káposztát és a karalábét!

 

Paradicsom

 

A piros színű paradicsom valódi zsírégető: nem bővelkedik kalóriákban, viszont remek vízhajtó, gazdag kalciumban, vasban, cinkben, növényi hatóanyagai pedig serkentik az emésztést, és tisztítják a beleket.

 

 

Póréhagyma

 

A póréhagymával C-vitaminhoz, vashoz, magnéziumhoz és kalciumhoz juthatsz, amelyek mindegyike zsírégető hatású. Mustárolaj-tartalma serkenti az emésztést, és vízhajtó hatású. Ugyanakkor csökkenti a vércukorszintet, és fokozza a zsírlebontást.

 

Retek

 

A retek – akár fehér, akár piros – zsírégető hatású. Bővelkedik kalciumban, C-vitaminban, káliumban, magnéziumban, vasban és enzimekben, illóolajai erősítik a nyálkahártyákat, serkentik az emésztést, és kihajtják a fölösleges vizet a szervezetből. Karikázz minél többet ebből a zöldségből salátáidba!

 

Sárgarépa

 

Ha nyersen fogyasztod a sárgarépát, rengeteg bélbarát pektint és bőrvédő A-vitamint juttathatsz a szervezetedbe. Hogy még jobban hasznosítsuk az A-vitamint, érdemes kevés olívaolajjal együtt fogyasztani!

Szerző: Elixír
Forrás: www.elixir.hu
2012-03-21 15:00:00
Címkék: narancsbőr, fogyás, alakformálás, zsírégetés, zsírégető, bikiniszezon, cellulitisz, háj, súlyfelesleg, hízás, zsír, zsírégetés, diéta, étrend
cikkajánló

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: