2014. október 02. Petra napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Szerelmi orákulum
A szívügyek szinte mindig, mindenkit foglalkoztatnak: a facérok és...
img_96x62 Ementaly
A sajton minden játékfordulóban egy újabb lyuk jelenik meg. A feladatod,...

10 étel, amiből sokat ehetsz, mégsem hizlal!

Fogyaszd ezeket naponta, nem bánod meg! Sőt, az eredmény nem várat majd sokat magára, hiszen ezek közül több még a zsírégetést is elősegíti!
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

Brokkoli

 

A brokkoli az egyik leghatékonyabb rákmegelőző, külső része ugyanis tele van antioxidánsokkal. A brokkoliban lévő B-vitamin erősíti az idegeket, a sok C-vitaminnak és a kalciumnak köszönhetően pedig igazi zsírégető zöldségnek nevezhetjük.

 

Chili

 

A heves, csípős érzés, amit a chili fogyasztásakor érzel, üzenet az agynak: „Ez fáj!” Ennek csillapítására endorfint kezd termelni, ami köztudottan jókedvre derít. A csípős íz ráadásul „befűt” a zsírsejteknek. A megfigyelések szerint a pikáns fűszerek nemcsak az alkatnak tesznek jót, hanem átmenetileg javítják a légzést is.

 

 

Fűszerek

 

A fűszerek lendületbe hozzák az anyagcserét, és javítják az emésztést. Legjobb, ha a friss fűszernövényeket csak a már kész ételekre szórd rá, a főzéssel ugyanis elpárolog a zsírégetést fokozó C-vitamin.

 

  • A bazsalikom erősíti és nyugtatja a gyomrot.
  • A kakukkfű erősíti a beleket, és oldja a görcsöket.
  • A kapor tisztítja a szervezetet, és könnyebbé teszi az alvást.
  • A majoránna és a szurokfű erősíti az idegeket.
  • A metélőhagyma kitűnő vízhajtó, és belülről fertőtlenít.
  • A petrezselyem élénkíti az anyagcserét.

 

Hagyma

 

A hagymát már a rómaiak is ismerték mint külső-belső gyógyszert és mint nemi izgatószert. Ez a zöldségféle csökkenti a vércukorszintet, és élénkíti a zsírégetést, ezenkívül védi a szívet, serkenti az emésztést, gyógyítja a beleket, méregteleníti a szervezetet, nyugtatja az idegeket, és serkenti a gondolkodást. Jótékony hatását a benne rejlő káliumnak, kalciumnak, jódnak, vasnak, szelénnek és a számos értékes illóolajnak köszönheti.

 

 

Hüvelyesek

 

A hüvelyesek rengeteg rostanyagot és növényi fehérjét tartalmaznak. Ásványi anyagaik és a bennük lévő vitaminok hatásosan hozzájárulnak a zsírégetéshez. A bab például glükokinineket tartalmaz, amelyek úgy hatnak, mint az inzulin: csökkentik a vércukorszintet, és segítenek a zsírlebontásban.

 

Káposzta

 

Minden káposztaféle tartalmaz némi fehérjét, kevés szénhidrátot, és szinte alig hordoz kalóriát. A bennük lévő A-vitamin védi a bőrt, a B-vitamin jót tesz az idegeknek, a nagy mennyiségű C-vitamin pedig segít megszabadulni a fölösleges zsírpárnáktól. Ha karcsúsodni szeretnél, váltogasd a savanyú káposztát, a vörös káposztát, a kelkáposztát, a kínai kelt, a zöld káposztát és a karalábét!

 

Paradicsom

 

A piros színű paradicsom valódi zsírégető: nem bővelkedik kalóriákban, viszont remek vízhajtó, gazdag kalciumban, vasban, cinkben, növényi hatóanyagai pedig serkentik az emésztést, és tisztítják a beleket.

 

 

Póréhagyma

 

A póréhagymával C-vitaminhoz, vashoz, magnéziumhoz és kalciumhoz juthatsz, amelyek mindegyike zsírégető hatású. Mustárolaj-tartalma serkenti az emésztést, és vízhajtó hatású. Ugyanakkor csökkenti a vércukorszintet, és fokozza a zsírlebontást.

 

Retek

 

A retek – akár fehér, akár piros – zsírégető hatású. Bővelkedik kalciumban, C-vitaminban, káliumban, magnéziumban, vasban és enzimekben, illóolajai erősítik a nyálkahártyákat, serkentik az emésztést, és kihajtják a fölösleges vizet a szervezetből. Karikázz minél többet ebből a zöldségből salátáidba!

 

Sárgarépa

 

Ha nyersen fogyasztod a sárgarépát, rengeteg bélbarát pektint és bőrvédő A-vitamint juttathatsz a szervezetedbe. Hogy még jobban hasznosítsuk az A-vitamint, érdemes kevés olívaolajjal együtt fogyasztani!

Szerző: Elixír
Forrás: www.elixir.hu
2012-03-21 15:00:00
Címkék: narancsbőr, fogyás, alakformálás, zsírégetés, zsírégető, bikiniszezon, cellulitisz, háj, súlyfelesleg, hízás, zsír, zsírégetés, diéta, étrend
cikkajánló

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: