2014. november 24. Emma napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Szerelmi orákulum
A szívügyek szinte mindig, mindenkit foglalkoztatnak: a facérok és...
img_96x62 Picasso - Rajzolj, alkoss, oszd meg!
Itt az alkalom, hogy kipróbáld hazánk első közösségi rajzprogramját!...

Így csináld, hogy tökéletes legyen a linzertészta!

Nem nagy ördöngösség, az egyik legfontosabb titka, hogy győzd kivárni azt a pihenőidőt, amit a tészta a hűtőben tölt a nyújtás előtt.
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

Puha linzertészta

 

Hozzávalók:30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 csomag vanilincukor, 1 kisebb citrom reszelt héja, barack, szilva vagy meggylekvár a kekszek összeillesztéséhez

 

 Így csináld, hogy tökéletes legyen a linzertészta!

 

  • A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal.
  • Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágott, jól behűtött vajat vagy margarint, a liszthalom közepébe pedig "ültesd be" a tojássárgáját.
  • Hideg kézzel, gyors mozdulatokkal gyúrd össze a hozzávalókat, majd csomagold celofánba és 60 percre tedd hűtőbe!
  • Ha letelt a pihenőidő, borítsd lisztezett vagy porcukrozott deszkára, és nyújtsd ki fél centi vastagra.
  • Egy sütőlapra fektess sütőpapírt, erre kerüljenek a kiszaggatott linzerek.
  • Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon 10 perc alatt megsül. Vigyázz, nehogy túl sokáig maradjon a sütőben, mert akkor kiszárad és nem lesz porhanyós!
  • Ha a kekszek kihűltek, ragaszd össze őket a lekvárral. Hogy biztosan megpuhuljanak, legjobb, ha egy éjszakára zárt dobozba teszed a sütiket!
Szerző: Candy
Forrás: -
2011-07-05 16:00:00
Címkék: linzer, linzertészta, omlós tészta, keksz, aprósüti, aprósütemény
cikkajánló
Így csináld, hogy tökéletes legyen a carbonara!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a carbonara!

Vannak ugye a paradicsomos tészták és a fehérek, “con burro e formaggio in bianco”, vagyis vajjal és sajttal, fehéren.

Így csináld, hogy tökéletes legyen a csokikrém!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a csokikrém!

Nemcsak az elkészítése, de az állaga is könnyű ennek a tortakrémnek, amivel az egyszerű piskótából mennyei desszertet kerekíthetsz!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a krumplipüré!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a krumplipüré!

Felejtsd el a porból készült, ki tudja, mi minden vackot tartalmazó krumplipüré port! Kövesd a receptet, és készíts krémes, igazi krumplis köretet!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a meggyes piskóta!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a meggyes piskóta!

Olyan egyszerű, hogy el sem hiszed - és legalább ennyire finom is! Használd ki a friss gyümölcs adta lehetőségeket!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a palacsinta!

Így csináld, hogy tökéletes legyen a palacsinta!

Palacsintát készíteni gyerekjáték - gondolják sokan, pedig ennek a műveletnek is megvannak a buktatói. Íme a recept, ami mindenkinek beválik!

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: