2014. november 23. Kelemen napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Ementaly
A sajton minden játékfordulóban egy újabb lyuk jelenik meg. A feladatod,...
img_96x62 Picasso - Rajzolj, alkoss, oszd meg!
Itt az alkalom, hogy kipróbáld hazánk első közösségi rajzprogramját!...

Joghurtos epertorta 30 perc alatt: csodaszép és nagyon finom!

Ezzel a látványos és finom desszerttel egyáltalán nem kell sokat bajlódni, mindössze türelemre van szükség, amíg a rózsaszín csábító a hűtőben pihen!
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

 

Joghurtos epertorta

 

Hozzávalók: 1 piskóta-alap, 1/2 liter natúr joghurt, 30 dkg eper (lehet fagyasztott is, ha nem kapsz frisset), kevés cukor, némi fahéj, 1 csomag zselatin (lehetőleg bioboltban vásárold, hogy mentes legyen a káros anyagoktól!), 3 dl habtejszín

 

 

  • Süss kapcsos tortaformában egy piskótalapot, nem kell, hogy magas legyen, hiszen ennek a tortának épp a joghurtos eperkrém a lényege!
  • A gyümölcsöt mosd meg alaposan, távolítsd el a csumáját, majd dobd turmixgépbe! Öntsd hozzá a joghurtot, cukrot ízlés szerint, és ha szeretitek, akkor egy kis fahéjjal is izgalmasabbá teheted! Turmixold össze!
  • A zselatint készítsd el a csomagoláson leírt módon, adj hozzá néhány evőkanállal a krémből, dolgozd össze, majd öntsd az egészet az epres krémhez!
  • Jól keverd el, add hozzá a habbá vert tejszínhabot, forgasd össze, majd öntsd a joghurtos-tejszínes krémet a piskótára! Legalább 3-4 órára tedd hűtőbe! Tetejét díszítsd egész eperrel vagy a már felvágott szeleteket öntsd le csokiöntettel!

 

Szerző: Viki
Forrás: -
2012-04-25 16:00:00
Címkék: eper, torta, epertorta, szülinapi torta, születésnapi torta, édesség, desszert, édesség gyerekeknek, sütemény, sütés, eperkrém, zsúr
cikkajánló

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: