2014. október 23. Gyöngyi napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Szerelmi orákulum
A szívügyek szinte mindig, mindenkit foglalkoztatnak: a facérok és...
img_96x62 Napi szerencseszám
Minden szám sajátos rezgésekkel rendelkezik, és ennek megfelelően egyedi...

Skót vajas keksz

Meglepő, hogy mennyire könnyű házi kekszet készíteni! Vágj bele és garantáltan adalékanyagmentes sütit fogyaszthatsz a kávéd mellé! Vendégvárónak sem utolsó!
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

Skót vajas keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt,
  • 5 dkg. kukoricaliszt,
  • 25 dkg puha vaj,
  • 12,5 dkg cukor

 

 

A vajat kézi habverő segítségével keverd krémesre a cukorral, majd szitáld bele a lisztet és a kukoricalisztet!

Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát úgy egy ujjnyi vastagságban, és kekszformával szaggass belőle! (Ha nincs kekszformád, vághatsz belőle egyenlő méretű, darabkákat is!)

A szeleteket fektesd sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 12 percig!

Fémdobozban tárolva sokáig elltartható!

Szerző: Viki
Forrás: Elixir
2009-11-23 12:40:00
Címkék: skót, vajas keksz, süti, aprósütemény
cikkajánló

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: