2016. június 26. János napja bejelentkezés regisztráció

img_96x62 Ementaly
A sajton minden játékfordulóban egy újabb lyuk jelenik meg. A feladatod,...
img_96x62 Picasso - Rajzolj, alkoss, oszd meg!
Itt az alkalom, hogy kipróbáld hazánk első közösségi rajzprogramját!...

Less be velünk szállodák konyhájára! Szuper fotókkal!

Amikor étterembe készülünk, csak a legritkább esetben jelenik meg lelki szemeink előtt egy elegáns szálloda étterme, pedig számtalan érv szól mellette!
Cikk Küldése e-mail: Küldés
megosztás

A szállodai vendéglátó egységeknek sok előítélettel kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy kínálatukat mindig a legújabb nemzetközi gasztronómiai trendek alapján állítják össze a mélyreható tapasztalatokkal rendelkező, kitűnő séfek.

A szállodai vendéglátó egységeknek sok előítélettel kell megküzdeniük, annak ellenére, hogy kínálatukat
mindig a legújabb nemzetközi gasztronómiai trendek alapján állítják össze a legszélesebb tapasztalatokkal
rendelkező, kitűnő séfek.  Ha valaki, hát ők azok, akik mindre fel vannak készülve, hiszen egy szállodában a
folytonosan megújuló  á la carte kínálat mellett a legkülönfélébb típusú és létszámú hazai és nemzetközi
rendezvény kívánalmainak kell eleget tenniük. Mindezt a különféle étkezési szokások és egyre nagyobb
számban jelentkező ételallergiák figyelembevételével. Indiai esküvő, távol-keleti diplomáciai küldöttség,
centenáriumi múltidéző gála, Márton napi gasztrofesztivál, a legkülönfélébb tematikus estek - minden egyes
rendezvény új kihívást jelent a séfnek és csapatának.
A szállodák számára fontos cél, hogy vendégeik házon belül a legmagasabb színvonalú kiszolgálást kapják -
ne legyen okuk házon kívül étkezni - de talán még ennél is fontosabb a visszajáró helyi törzsvendég kör
kialakítása. A hazai vendégek esetében olyan előfeltételezéseket kell lerombolniuk, mint a megfizethetetlen
árszínvonal, a hagyományos magyar ételkínálat, az unalmas étlap és a tömeges étkeztetés. Szerencsére
egyre több szép példáját látjuk a koncepciójában a kor szellemét tükröző éttermeknek, melyek ételkínálata
felveszi a versenyt a város legfelkapottabb helyeivel.
László György, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 46 szálloda séfjeinek munkájáért, konyháinak
összehangolt működéséért felel 5 országban. „A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a
hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció nálunk is meghatározóak. Folyamatosan megújulni
képes konyháinkban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően természetesen a XXI. századi
konyhai technológiák és a legkorszerűbb tálalóeszközök is megtalálhatóak.”
A trendkövető, ám a hagyományokat megtartó, klasszikusokat újragondoló kínálat mellet szép környezettel,
egyedi beltér kialakításával teszik még vonzóbbá a szállodai vendéglátóhelyeket. Jó példa erre a kortárs
ételeket és kézműves söröket kínáló, kívül-belül stílusosan megújult Gellért Söröző és annak terasza, melyet
a budaiak egy-kettőre a szívükbe zártak. A Danubius Hotel Gellért a magas színvonalú indoor gasztronómiai
fesztiválok rendezésével hívta fel magára a hazai közönség figyelmét, a legismertebb az immár 5 alkalommal
megrendezett, nagyszabású Márton Napi Liba- és Borfesztivál, de volt itt már spanyol bor-, balatoni bor- és
hal fesztivál, jelenleg pedig az „Első téli sörfesztivál” megrendezésére készül Frideczky András séf és csapata.
www.gellertsorozo.hu
A Radisson Blu Béke Brain Food koncepciója hangos siker a szakmai berkekben – innovatív tálalásról, a
kávészüneti kínálat megreformálásáról van szó, mely a magas szénhidrát tartalmú pogácsa-aprósütemény-
miniszendvics kombó helyett a gondolkodást serkentő teljes kiőrlésű kenyereket, halféléket, nyers
zöldségeket és gyümölcsöket kínálja. Ezáltal a konferencia résztvevők vércukorszintje kiegyenlített marad,
sőt a koncentrációs képességüket is növeli. Az elegáns, új bútorzatot kapott Olive’s étteremben kizárólag
friss, helyi és szezonális alapanyagokból állítja össze a Jaksics József séf az aktuális étlapot, mert hisz benne,
hogy ezekben rejlik a gasztronómiai varázserő. A Béke Zsolnay Kávéháza kínálja a legkülönlegesebb glutén-,
cukor- és laktózmentes süteményeket a városban, de Bechmann György cukrászmester bármely
különlegessége világszínvonalú. A Zsolnay Kávéház újdonsága a többfogásos gourmet business lunch menü
igen kedvező áron (2 fogás 1600 Ft, 3 fogás 1900 Ft). www.zsolnaycafe.hu
A Hilton Budapest belső terei az elmúlt év folyamán teljesen új arculatot kaptak, mellyel el is nyerték a
London Design Award díjat szálloda kategóriában. Érdemes felfedezni a megújult kávézót, gyönyörködni a
kilátásban és kiválasztani kedvenc süteményünket kávéval együtt csupán 1310 Ft-ért.
A margitszigeti szállodák (DHSR Margitsziget és Grand Hotel Margitsziget) éttermeinek büfé- és a lá carte
választéka az új, ifjú séf, Csizma András keze alatt megújult.
A City Center Hungaria valamint a Danubius Hotel Arena éttermeiben szombat és vasárnap délben az a lá
carte árakból 50% engedményt biztosítanak, így érdemes meggondolni a hétvégi főzést és az azzal járó
munkát. Húsvéti fogások március 26-tól április 3-ig, Eper és Spárga Napok május 21- 29-ig.
A terített asztal és a kiváló ételek minden ünnepi esemény nélkülözhetetlen kellékei. Életük fontos
eseményein ünnepi  Gundel menüvel kényeztethetjük szeretteinket: gourmet fogások, kiváló borok, élő
zene és a pompás környezet garantálják a Gundel élményt. A 4 fogásos menü ára: 9 500 Ft + 12% szervizdíj.
A büki Danubius szálloda 30 éves jubileuma kapcsán a tematikus vacsoraestek minden képzeletet felülmúló
választékot kínálnak. Színfoltként a Borsuttogó szervezésében időről időre különleges borok kóstolására és
megvásárlására is lehetőség nyílik. Sárváron a bővített félpanziós szállodai ellátás mellett a rendszeresen
megjelenő konyhafőnöki ajánlatok visznek színt a hétköznapokba és mutatják meg a séf és a konyha kreatív
arcát.
A pécsi Palatinus Étteremben március 21-26-ig kóstolhatják az érdeklődők az ízletes medvehagymás ételeket
a ” Medvehagyma napok a Mecsek ízeivel” promóció keretében. Április 21-én Terasznyitó akció lesz, 16:00-
18:00 között Happy Hour 50% kedvezménnyel minden italra. Május 16-21 között a „Színes, ízes tavasz”
promócióban eper és spárga ételeket kínálnak.
Nem véletlen a győri Rába Hotel éttermének, a „Belgának” a hírneve. Az elegáns, különleges söröket
kínáló Belga Söröző és Étterem kínálata folyamatosan megújul – most épp a „Fülétől a farkáig” trendet
követik, azaz a a nyersanyagok lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani - szakítva az étel
elkészítésének azzal a korábbi gyakorlatával, mely a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély
részét hulladékként kezelte.
Az új irányzat követői szeretnék vendégeiket környezettudatos gondolkodásmódra szoktatni: minél
kevesebb alapanyag megy veszendőbe, annál többet tettünk a fenntartható gazdálkodásért.
Bővebb információ: www.danubiushotels.hu
Nagy szám!
A Danubius Hotels Group magyarországi szállodáiban - szám szerint húszban - az elmúlt év során regisztrált
felhasználás:
- 267 224 liter tej
- 2 931 302 db tojás
- 76 469 kg hagyma
- 103 298 kg liszt

 

 

Ha valaki, hát egy ilyen séf biztos, hogy mindre fel van készülve, hiszen egy szállodában a folytonosan megújuló á la carte kínálat mellett a legkülönfélébb típusú és létszámú hazai és nemzetközi rendezvény kívánalmainak kell eleget tenni. Ráadásul mindezt a különféle étkezési szokások és egyre nagyobb számban jelentkező ételallergiák figyelembevételével.

Indiai esküvő, távol-keleti diplomáciai küldöttség, centenáriumi múltidéző gála, Márton napi gasztrofesztivál, a legkülönfélébb tematikus estek - minden egyes rendezvény új kihívást jelent a séfnek és csapatának egyaránt. A szállodák számára fontos cél, hogy vendégeik házon belül a legmagasabb színvonalú kiszolgálást kapják - ne legyen okuk házon kívül étkezni - de talán még ennél is fontosabb a visszajáró helyi törzsvendég kör kialakítása.

 

 

A hazai vendégek esetében olyan előítéleteket kell lerombolniuk, mint a megfizethetetlen ár, a hagyományos magyar ételkínálat, az unalmas étlap és a tömeges étkeztetés. Szerencsére egyre több szép példát láthatunk a koncepciójában a kor szellemét tükröző éttermekre, melyek ételkínálata felveszi a versenyt a város legfelkapottabb helyeivel.

László György, a Danubius Hotels Group vezető konyhafőnöke 46 szálloda séfjeinek munkájáért, konyháinak összehangolt működéséért felel 5 országban. „A nemzetközi gasztronómiában jelentkező új trendek, a hagyomány és evolúció valamint a gasztroglobalizáció nálunk is meghatározóak. Folyamatosan megújulni képes konyháinkban a kor szellemének és a vendégek igényeinek megfelelően természetesen a XXI. századi konyhai technológiák és a legkorszerűbb tálalóeszközök is megtalálhatóak.”

A trendkövető, ám a hagyományokat megtartó, klasszikusokat újragondoló kínálat mellet szép környezettel, egyedi beltér kialakításával teszik még vonzóbbá a szállodai vendéglátóhelyeket. Jó példa erre a kortárs ételeket és kézműves söröket kínáló, kívül-belül stílusosan megújult Gellért Söröző és annak terasza, melyet a budaiak egy-kettőre a szívükbe zártak. A Danubius Hotel Gellért a magas színvonalú indoor gasztronómiai fesztiválok rendezésével hívta fel magára a hazai közönség figyelmét, a legismertebb az immár 5 alkalommal megrendezett, nagyszabású Márton Napi Liba- és Borfesztivál, de volt itt már spanyol bor-, balatoni bor- és halfesztivál, jelenleg pedig az „Első téli sörfesztivál” megrendezésére készül Frideczky András séf és csapata.

 



A Radisson Blu Béke Brain Food koncepciója hangos siker a szakmai berkekben – innovatív tálalásról, a kávészüneti kínálat megreformálásáról van szó, mely a magas szénhidrát tartalmú pogácsa-aprósütemény-miniszendvics kombó helyett a gondolkodást serkentő teljes kiőrlésű kenyereket, halféléket, nyers zöldségeket és gyümölcsöket kínálja. Ezáltal a konferencia résztvevőinek vércukorszintje kiegyenlített marad, sőt a koncentrációs képességüket is növeli. Az elegáns, új bútorzatot kapott Olive’s étteremben kizárólag friss, helyi és szezonális alapanyagokból állítja össze Jaksics József séf az aktuális étlapot, mert hisz benne, hogy ezekben rejlik a gasztronómiai varázserő. A Béke Zsolnay Kávéháza kínálja a legkülönlegesebb glutén-, cukor- és laktózmentes süteményeket a városban, de Bechmann György cukrászmester bármely különlegessége világszínvonalú. A Zsolnay Kávéház újdonsága a többfogásos gourmet business lunch menü igen kedvező áron (2 fogás 1600 Ft, 3 fogás 1900 Ft).

 

 

A Hilton Budapest belső terei az elmúlt év folyamán teljesen új arculatot kaptak, mellyel el is nyerték a London Design Award díjat szálloda kategóriában. Érdemes felfedezni a megújult kávézót, gyönyörködni a kilátásban és kiválasztani kedvenc süteményünket kávéval együtt csupán 1310 Ft-ért. A margitszigeti szállodák (DHSR Margitsziget és Grand Hotel Margitsziget) éttermeinek büfé- és a lá carte választéka az új, ifjú séf, Csizma András irányítása alatt újult meg.

A City Center Hungaria valamint a Danubius Hotel Arena éttermeiben szombat és vasárnap délben az a lá carte árakból 50% engedményt biztosítanak, így érdemes meggondolni a hétvégi főzést és az azzal járó munkát. Húsvéti fogások március 26-tól április 3-ig, Eper és Spárga Napok május 21- 29-ig. A terített asztal és a kiváló ételek minden ünnepi esemény nélkülözhetetlen kellékei. Életük fontos eseményein ünnepi  Gundel menüvel kényeztethetjük szeretteinket: gourmet fogások, kiváló borok, élő zene és a pompás környezet garantálják a Gundel élményt. A 4 fogásos menü ára: 9 500 Ft + 12% szervizdíj.

 

 

A büki Danubius szálloda 30 éves jubileuma kapcsán a tematikus vacsoraestek minden képzeletet felülmúló választékot kínálnak. Színfoltként a Borsuttogó szervezésében időről időre különleges borok kóstolására és megvásárlására is lehetőség nyílik. Sárváron a bővített félpanziós szállodai ellátás mellett a rendszeresen megjelenő konyhafőnöki ajánlatok visznek színt a hétköznapokba és mutatják meg a séf és a konyha kreatív arcát.

A pécsi Palatinus Étteremben március 21-26-ig kóstolhatják az érdeklődők az ízletes medvehagymás ételeket a ” Medvehagyma napok a Mecsek ízeivel” promóció keretében. Április 21-én Terasznyitó akció lesz, 16:00-18:00 között Happy Hour 50% kedvezménnyel minden italra. Május 16-21 között a „Színes, ízes tavasz” promócióban eper és spárga ételeket kínálnak. Nem véletlenül tett szert nagy hírnévre a győri Rába Hotel étterme, a „Belga” sem. Az elegáns, különleges söröket kínáló Belga Söröző és Étterem kínálata folyamatosan megújul – most épp a „Fülétől a farkáig” trendet követik, azaz a a nyersanyagok lehető legnagyobb részét igyekeznek hasznosítani - szakítva az étel elkészítésének azzal a korábbi gyakorlatával, mely a levágott állatok, megtermelt növények nem csekély részét hulladékként kezelte.

 


Ez aztán nagy szám!

 

A Danubius Hotels Group magyarországi szállodáiban - szám szerint húszban - az elmúlt év során regisztrált felhasználás:

 

- 267 224 liter tej
- 2 931 302 db tojás
- 76 469 kg hagyma 
- 103 298 kg liszt

 

Szerző: Elixír
2016-02-15 17:00:00
Címkék: szálloda, szálloda étterme, szállodai étterem, étterem, gasztronómia
cikkajánló

Feliratkozás hírlevélre

e-mail cím: